Rispapir lampen er tilbage

Ny lampe trend hitter igen

adv6

Risapirlampen stammer oprindeligt fra Japan, hvor dygtige håndværkere håndproducerede papir lanternerne, der afspejler den enkle japanske æstetik. Den japansk/amerikanske kunstner Isamu Noguchi, blev i 1951 på et besøg i den japanske by Gifu, inspireret af de originale japanske lanterner lavet af papir og bambus, og designede derefter en serie af moderne papir lamper. Isamu Noguchi kaldte sin kollektion ‘Akari’ som betyder ‘lys’ på japansk.

Lampernes enkle, uhøjtidelige og tidløse design gør, at de igen i dag er mere populære end nogensinde. Rispapirlamper fås i en lang række farver, former, størrelser, og priser. Man let kan hænge en lampe som et enkelt pendel, eller flere lamper sammen i en gruppe, for en mere storslået design effekt.

Mange brands har i dag lavet deres egen moderne version af Papirlampen, og vi har fundet 6 af dem til dig.

Se hele udvalget af rispapirlamper her.

&Tradition_FORMAKAMI_JH5_1
&Tradition_FORMAKAMI_JH5_2

1. ‘& Tradition’ Formakami pendant JH5

Øst møder vest i Jaime Hayon’s legende tweak af en traditionel asiatisk lanterne i et moderne udtryk. I århundreder har papirlanterner i Asien været eget af både de privilegerede og de fattige, hvor forskellige farver, former og størrelser har forskellige betydninger. Her har Hayon undgået kulturelle formaliteter for at skabe en serie lamper i hvidt. Håndlavet med rispapir, der fletter forskellige størrelser og former sammen. Serien består af tre forskellige lanterne versioner og en bordlampe i elfenbenhvidt rispapir med sortbejdset accenter i egetræ.

Ø: 70 cm H: 67 cm

1.495,00 DKKKØB HER

Formakami_JH3

2. ‘& Tradition’ Formakami pendant JH3

Ø: 45 cm H: 65 cm

989,00 DKKKØB HER

Rice Paper Shade Oblong classic white

3. HAY Rice Paper Lampeskærm ‘Oblong’

En ny og spændende udgave af Hay’s klassiske rispapir lampe skærm. ‘Oblong’ hedder den nye form, en ny udgave af den mere klassiske cirkel runde skærm. Minimalistisk og enkel. HAY’s Ris Papir lampeskærm giver et blødt lys og kan bruges hvor som helst i hjemmet.

Ø: 42 cm H: 50 cm

528,00 DKKKØB HER

Muuto_Strand_Pendel_Closed_80
Muuto_Strand_Pendel

4. Muuto ‘Strand Pendel’

Strand Pendel er ikke en rispapirlampe, men er designet med de samme bløde, legende former i et moderne udtryk. Designet giver både en diffus og direkte belysning. Materialet er ikke papir, men istedet et sprøjtet ‘kokonmateriale’, der består af små tråde, i en kompleks og spændende semitransparent struktur, der sammen med sin moderne form giver Strand Pendel et næsten ‘sky lignende’ udseende. Lampen filtrerer lys igennem det lette materiale og giver en varm, behagelig glød. Strand Pendel bringer komfort, harmoni og en raffineret følsomhed i ethvert rum. Strand Pendel fås i størrelserne 60 cm og 80 cm.

6.295,00 DKKKØB HER

housedoctor-rispapirlampe

5. House Doctor Lampeskærm ‘Bidar’

Med lampeskærmen Bidar fra House Doctor bliver funktion og æstetik det perfekte match. Lampeskærmens enkle og lette materiale skaber et blødt og naturligt lys, mens den smukke form giver boligindretningen et individuelt og personligt look. Lampeskærmen kan bruges i ethvert rum i hjemmet. Lad den tale for sig selv ved at hænge det alene over et bord i stuen, eller hæng flere sammen i hjørnet af et rum for at tilføje volumen. Lampeskærmen fås i størrelserne Ø: 50 cm og Ø: 81 cm.

386,00 DKKKØB HER

Rice Paper Shade_HAY

6. HAY Rice Paper Shade

Med et klassisk cirkulært lanterndesign i letvægtspapir og ribbet bambusramme, udsender HAY’s Rice Paper lampeskærm et blødt lys, og kan bruges hvor som helst i hjemmet. Fås i størrelse ø 50 cm, 60 cm og 80 cm.

418,00 DKKKØB HER